reede, 4. detsember 2015

Haigus ei hüüa tulles!


   Minu 10 päeva toit! Maksin kokku koos perearsti vidiiditasuga 41 eurot. Olen 10 päeva vähemalt keskõrvapõletikuga rivist väljas....

Jah, eelmise reede hommikul ärkasin ägeda kaelaradikuliidiga. Pidin pead keerama ja tõstma kätega, isegi see ei tahtnud õnnestuda. Pugisin aga valuvaigisteid ja määrisin kaela. Pühapäevaks oli olemine juba normaalne. Naljakas, et tablettide mõju alla kirjutasin palju romaani peatükke, elasin lausa paralleelmaailmas.

  Ööl vastu teisipäeva jäin haigeks, jäin kohe nii haigeks, et ei saanud isegi magada. Tänaseks olen haige olnud juba ikka päris mitu päeva, kuid palavikku ei näita endiselt. Teisipäeva hommikul ei olnud häält, kurk oli valus, köhisin, nohutasin, vappekülm (ma armastan ütelda, et surm käis üle) käis aeg ajalt minust üle ja olemine oli kirjeldamatult hull. Lootsin, et möödub paari päevaga, aga asi läke üha hullemaks. Ja palavikust ei kraadigi. Eile hommikul tundsin kõrvade sügelemist ja valu, helistasin perearsti õele, ta arvas, et võin olla kõrvapõletikus ja sain tänaseks aja.

  Kui ma teile ausalt ütlen, siis ma polnud üle 4 aasta perearstile saanud, sest visiiditasu juba ise maksab 20 eurot, kui sul haigekassat ei ole. Kahjuks selle tööga haigekassat ei ole ja see on üks põhjustest miks selle aastaga lõppeb ka minu töö sotsiaaltöövaldkonnas. Palk on niigi niru, seda makstakse vaid 3 korda aastas ja kuupalk tulb 106 eurot. No, andke andeks, ja ma pean jaksama selle raha eest veel tasuliselt arsti juures käia. Kes maksab mulle kinni tänase arve? Rohud 21 eurot ja visiiditasu 20 eurot. Mitte keegi ei maksa.

  Olen korduvalt selgitanud asja, et ma ei tööta hooldajana, ma töötan isikliku abistajana, linnavalitsuse alluvuses, mitte riigi alluvuses. Riigi alluvuses töötavad hooldajad ja saavad ka haigekassa, kuid isiklik abistaja ei saa. Abistab teisi ja ise võib kasvõi maha surra, sest arstil käia ei jaksa. Minul ei olnud enam pääsu, asi oli nii hull, et olin sunnitud minema, imen või kuu lõpus näppu, aga terveks tuleb saada.

 Perearst ei ole milleski süüdi, olen oma pereartsiga doktor, Anne Teeäärega 100% rahul nii arsti kui inimesena. Ta isegi vaatas arvutist järgi ja ütles mulle rohtude hinnad. Paremat perearsti ei oska ma tahtagi, sest ka mu laste perearst on tema, kes omal ajal oli laste neuroloog ja tänu temale hakkas ka Germo asi lahenema, kui valisin tema oma lapse neuroloogiks, saatis ta meid kohe Tartusse uuringutele ja Germo haigus saadi kontrolli alla.

  Miks ma sellest kõigest räägin? Sest meie riigi seadused on otseses mõtte persses ja ma ei häbene seda välja ütelda. Töötusse ma arvele ennast võtta ei saa, kuna raamatute müügist tiksub mu arvele aeg ajalt raha ja nad võtavad selle kinni. Kunagi kui sain ühe artikli eest üle 2 euro honorari, taheti mul töötuhüvitis ära võtta.. Idioodid, ma ütleks! Hakka või tõesti siit riigist jalga laskma, sest mujal maailmas mõeldakse rohkem erivajadustega inimestele ja riik maksab isegi üürid kinni. Mina pole ju süüdi, et mu poeg saatuse tahtel haigestus ja grupile jäi. Me keegi pole süüdi. Me keegi ei téa mis homnepäev meile tuua võib. Aga meie riigiisadel on pohhui, neil pole rahamuresid, elavad nagu miškad ja kiidavad Eesti elu, kuid ei näe oma silmadest kaugemale.

  Olen tihti pidanud selgiatama oma töö iseloomu, ka seda et ma ei saa tööga haigekassat, keegi ei jõua ära imestada, aga riik ei võta selles suhtes ka midagi ette. Või on see hoopis linnavalitsuse teha? Kuna saan kolm korda aastas palka siis näitavad et palk oli eelmise kuu eest. Kas peaksin siis 3 kuud aastas tööl vaid käima? Õigem ta ju oleks., kui seda vaadata...

  Ühesõnaga, ma saan hakkama. Olen harjunud piskuga läbi ajama ja oleme lastega hinges. Lihtsalt sina inimene, kes sa juba korra linnavalitsuse sotsiaalosakond helistasid ja muretsesid, et kuidas ma lastega hakkama saan. Saan hakkama, oleme hinges. Aga kui võib paluda siis ära enam seda tee, see on meie elu. See, et ma siin sellest pajatan, on ka mu oma huvides, sest pealt hingelt ära rääkima. Nälga me ei sure, midagi ikka kusagilt tiksub, seega ärge muretsege!

  Tänan tähelepanu eest!

04.12.2015.a.
Mai

1 kommentaar:

  1. Tahan kiiresti ihaldada teie järeleandlikkust ja juhtida teie tähelepanu Lääne-Aafrikast pärit dr Jamesile kutsutud võimsa ravimtaimede arstile, kes suutis kõigest 21 päevase kontakti jooksul 15 aastat HIV-st välja ravida, kuna ARV-de tarbimine ei toimi, kuid sain selle paksuke, surfasin Internetis HIV-i ravimtaimede alternatiivide uurimisel, kohtasin proua Stephanie Browni, Lori Hirsti, Trisha Nelsonit ja Richmond Kellyt ning teisi nende tunnustuse ja tunnistuste kohta selle kohta, kuidas dr James neid ravis, Vähk, HIV / AIDS, Alzheimeri tõbi ja B-hepatiit koos taimsete ravimitega. Kõhklemata tekkis mul huvi ja võtsin ühendust sama dr Jamesiga tema e-posti aadressil (drjamesherbalmix@gmail.com), rääkisin talle oma HIV-ist ja oma andmetest, ta ütles mulle, et ärge kartke, et ta mind ravib, ja ta andis mulle ka garantii, palus mul maksta esemete eest, mida ma tegin. 2 päeva jooksul, kui ta saatis oma ravimtaimede segu ravimit SPEED POST COURIER SERVICE kaudu, mis toimetati minu postkontorisse 4 tööpäeva jooksul. Hindasin tema ausust. Kasutasin tema taimset jooki 21 päeva nii, nagu ta seda määras, uskuge mind, kuigi ma sain HIV-i terveks, kui nad kõik ütlesid, et HIV ei saanud püsivat ravi. HIV / AIDS-i saab ravida, kui taimset ravimit kasutab õiges vahekorras hea ravimtaimearst nagu ravimtaimest andekas mees James. Mul on vähe sõnu, et teda tänada, ja olen kasutanud seda vahendit, et temast kogu maailmale rääkida. Tema tõeliselt hämmastav ja lahke, aidates kõigil haigetel patsientidel tervislik elu taastada, ei võta ta tasu. Ainult väike tasu taimse ravimi saatmise kohta teile kõikjal maailmas. Ta ütles mulle ka, et ta ravis selliseid haigusi nagu Alzheimeri tõbi, voodimärgav ravi, skisofreenia, vähk, skolioos, põievähk, pärasoolevähk, rinnavähk, neeruvähk, leukeemia, kopsuvähk, nahavähk, emakavähk, eesnäärmevähk , Fibromüalgia, sündroomi fibrodüsplaasia, epilepsia Dupuytreni tõbi, diabeet, tsöliaakia, ataksia, artriit, amüotroofiline lateraalne skleroos, adrenokortikaalne kartsinoom. Astma, allergilised haigused. Hiv_ AIDS, herpes, põletikuline soolehaigus, KOK, diabeet, võtke temaga ühendust e-posti teel: drjamesherbalmix@gmail.com uskuge mind, te tunnistate kindlasti nagu mina.

    VastaKustuta