neljapäev, 7. aprill 2016

Pärnu Luulevõistlus Miss/Mister poeesia



    Sügisel panime Sveniga ((:)kivisildnik) pead kokku ja pöördusime oma ideega Pärnu linnavalitsuse kultuuriosakonda, Ela Tomsoni jutule. Oleme mõlemad ihu ja hingega luule maailmas sees, võtsime kohustuseks korraldada kohalik luulevõistlus. Saime selle tarvis pisut toetust, kuid paraku saavad luulevõisluses osaleda vaid Pärnu linna poeedid ja poetessid, kuna linn andis raha ja maakonda (ning teisi maakondi) pole lubatud kaasata.

  Meil on ka kodulehekülg. Seda saate aeg-ajalt piiluda SIIT.

Artikkel Pärnu Postimehes.
Artikkel Külauudistes

  Ootame aktiivset osavõttu ja armas oleks, kui info jõuaks ka kõikidesse Pärnu koolidesse.

Reeglid (mille leiad ka kodukalt) on järgmised:

Algab luulevõistluse „Miss poeesia/Mister poeesia 2016”
Pärnu loovisikute ühing MTÜ kuulutab välja luulevõistluse „Miss poeesia/Mister poeesia 2016”, võistlust toetab Pärnu linn. Võistlus on ainult Pärnu autoritele, võisteldakse kolmes vanusekategoorias, igas vanusekategoorias valitakse kuus nominenti (kolm+kolm) ja nendest selgitab kogenud poeetidest koosnev žürii kaks võitjat – Miss poeesia ja Mister poeesia.
Zürii esimees on (:)kivisildnik, žürii liikmed on luule alal kogenud eksperdid, juhuslikke inimesi ja niisama tuntud nägusid luule üle otsustama ei lasta, see on kindel. Taoline suhtumine on luulevõistluste puhul haruldane, kasutage võimalust, pädev ekspertiis on teie teenistuses. Võistlust korraldavad Margit Peterson ja (:)kivisildnik.
Luulet hinnatakse eri vanusegruppides, sest tekstiloome võimekus on erinev, meeste ja naiste luulet hinnatakse eraldi, sest üldjuhul kalduvad ilusad ja lüürilised naisteluuletused lämmatama vabamat ja jõulisemat meesteluulet, nii see asjatundmatute žüriide puhul tihti juhtub, sellel võistlusel on kõigil võimalus, kedagi ei diskrimineerita talle looduse poolt antud aju omapära tõttu. Mõistame, saame aru, ei lähtu eelarvamustest.
Võitjatel on meeldiv võimalus oma teosed auhinnatseremoonial ette kanda.
Võistlustööd saata 30. aprilliks meiliaadressil: poeesia@mail.ee
Võitjad kuulutatakse välja 14. Mail kell 17.00 Kohvik Versuses.
Võistluse reglement
Võistlus on Pärnus elavatele autoritele.
Võistlustööd saata tekstifailina, võistlustöö algusesse märkida oma nimi, vanus ja elukoht ning meiliaadress.
Võistlustöö maht on minimaalselt 30 rida ja maksimaalselt 60 rida, mitu luuletust mahutate 30-60 rea sisse on teie vaba valik, kui teil on mitu luuletust, eristage nad pealkirjadega, pealkirja puudumisel kasutage pealkirja asemel ***.
Tekstile ei tohi lisada fotosid, joonistusi ega muid illustreerivaid materjale.
Loetamatuid ilukirjafonte ei ole lubatud kasutada – see ei ole siin kommikarbi kaanekujunduste võistlus.
Joondage tekst lehekülje vasakule küljele, ärge kasutage põhjendamatult suurtähti, kirjutage mustaga valgele – tehke kõik selleks, et tekst näeks välja normaalne, tavaline ja lihtsalt loetav – žüriis on inimesed, neid ei ole vaja kõikvõimalike jõledustega piinata.
Saatke ainult tekstifaile, ei mingeid helifaile, videofaile ega teksti pildifailina.
Luuletustes hinnatakse eelkõige kujundit ja kompositsiooni, luuletuse omapära, jõulisust ja terviklikkust.

Seda blogi võib jagada ka Facebookis!
Head luuletamist!
Korraldajad (:)kivisildnik ja Margit Peterson

7. aprill. 2016.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar