kolmapäev, 3. mai 2017

Rada 17.päev

Selfi Raimondiga

 Täna suundusime kesklinna sillast üle minnes paremale ehk siis eesmärgiks oli Rannapargi terviserada.
Üks hea hing saatis mulle foto, et meie kodust Rannaparki on 1,9 km. Edasi ja tagasi on siis kokku 3,8 km, aga me käisime pikemalt. Kõik Rannapargi terviserajad käisime läbi, enne mulle süda rahu ei andnud. Pakun, et tänaseks teekonnaks tuli 5 km ära küll.

aitäh, Getri! :)

 Tuleb teinekordki seda rada kasutada, on kordi tuulevaiksem. Vaid sillal oli meeletu tuul. Rannas oli soe ja rahulik.

 Enamuse Pärnus elatud ajast olengi tegelikult kesklinnas elanud ja seda kodusem see rada täna meile oli. Jahisadamas käis vilgas töö, veesõidukite pesu ja remont. Sealt suundusime mõneks ajaks kalli Diana Aitai`ga mõnda hetke veetma ja sealt juba edasi rannaparki, kus käisime kõik rajad mitmekordselt risti ja põiki läbi. Ilus oli. Kui keegi Kaie (Germol oli vaja ju kindlasti nime teada) oma kahe armsa kutsuga meile lähenes, ehmatas Germo esimese hooga, aga siis Kaie lasi koerale pai teha ja Germo oli väga õnnelik. Ta alati kardab koeri esimese hooga, aga hiljem sõbruneb. Nagu ka uue tuttavaga.

 Loomulikult ei saanud me Kuursalli juurest ilma fotosüüdistuseta mööda minna, sest seal on ju armastatud Raimond Valgre, Rait Pärja tehtud skulptuur. Selle juures mängivad kogu aeg Valgre muusika tuntumad hitid.

 Tagasi naasesime mööda Mere pst-d Tallinna väravate poole. Põikasime läbi Vallikraavi juurest ja Vallikäärust ning Olev Siinma mälestusmärgi juurest.

 Tänane fotogalerii sai küll väga rikkalik, aga Pärnu ongi ilus linn, võibki pildistama jääda. Niigi kustutasin osad pildid ära, aga rohkem ei raatsinud.

 Enesetunne on kohutavalt hea lausa! Ja terve raja läbisin tempokalt, kuigi peatusi oli pildistamise pärast rohkem. Praegu on sihuke tunne, et tahaks lausa jooksma minna. Veider, mina ja jooksma. Ma pole kunagi sporti teha armastanud. Aga nii on.

 Ajage aga kargud alla ja minge! Väga palju kepikõndijaid oli täna liikvel, see vist juba Pärnu trend.

Vallikraavi kaldal kena tornmajake...
sild mkis viib Jahisadamasse...
sellised jahid...
tabad...
Germo Jõnniga Jahtklubi ees
teel Rannaparki...
minutid Dianaga...
Rannapargi terviserada...
päike rannamändide vahel...
rada...
Germo ja Kaie koeraga
oleme seal kus on punane täpp..
onju ilus? Germo istub
Kuursaal
Germo ja Raimond
Kuursaal ja Raimond Valgre
Ammende villa
Vallikraav
sild üle Vallikraavi
Tallinna väravad
Olev Siinmaa ja Germo Vallikäärus
Olev Siinmaa lähemalt
Vallikäär
ja olemegi taas teel koju, Germo silla all...


3. mai. 2017.a.
Vana-Rääma

2 kommentaari: