esmaspäev, 22. mai 2017

Rada 28. päev. Rekord!!!


 Täna suundusime otsejoones kesklinna kuna mul oli postimajja asja. Algselt oli plaanis kesklinnast Jaansoni rajale minna aga siis plaanid muutusid. Olen kord selline inimene kes tüdineb tihti käidud radadest ja otsustasin suuna randa võtta. Ja kui koju jõudes avastasin pedomeetrilt, et kepikõnnitud sai 11,2 km, oli ikka hea tunne küll. Ütlen ausalt, mu liigesed ja lihased ei tee ammu enam liiga ja ma ei saagi aru kuidas kilomeetrid kaovad. Ja mingit väsimust ka ei ole. Olen pigem värskem, kui hommikul.

 Postimajast naasnuna tuli meile Vohvka vastu, küsis senti, aga mul polnud anda. Küsisin siis vastu, et kas pilti võin teha. Lubas. Aga siis näitas keelt.Vohvka ja ta krutskid! Ühesõnaga luba oli ka blogisse panemiseks. Rõõm teada, et ta ikka tööjõus on ja liigub. Vanust peaks tal olema vast kusagil 65 juba, sest mäletan aastate eest kui ta mulle ütles, et sai 60. Pärnu patroon, omamoodi.

 Liikusime Koidula parki, seal Brakcmanni parki ning edasi mööda Supelust randa. Oli tuuline, aga mulle sobis, sest tuulevaikse leitsakuga on raske ennast higiseks liigutada. Mudaravila ehk Hedon Spa kõrvalt kulgesime randa, seal mööda laudteed seene juurde, kus Ehtel kenasti R-kioskis rahvast ostma ootas, pmst Rannaelevandi vastas, promenaadi ääres.

 Purskkaevust sai ka pilti tehtud ja eemalt Elevandist. Siis liikumsime mööda promenaadi ALOHA juurde, sealt mööda laudteed Ranna Puisniidule, kuhu olin ammu igatsenud minna ja sattusin alles esmakordselt.Nüüd on süda rahul. Ületasin ka ennast, sest käisin tornis ka ära ja üleüldse kardan ma sildu. Alla tagasi tulles jäime konnade koorilaulu kuulatama, filmisin ka, aga ei tea kas laul peale jäi. Me ei olnud ainukesed kontserdikuulajad.

 Siis liikusime mööda Side tänavat Väike-Posti tänavale, sealt Kanali tänavale, jäädvustasin kunagisest kodumajast pildi ja liikusime edasi Riia maanteele, seal Vingi tänavale, siis Suur- Jõe tänavale, jäädvustasin ühe järjekordse kodumaja ja Vingist keerasime Jaansoni rajale. Enne sillale tulemist nägin noori ja kenasid Gerdat ja Reigot, kes lubasid ennast jäädvustada ja varsti olimegi kodus tagasi. Fotogalerii tuli hiigel, aga katsun huvitavamad välja selekteerida.

Imelist nädala algust!

Galerii:
Germo postimaja ees...
Vohvka teeb tööd...
Koidula
allee...
Brackmann
Hedon SPA
allee randa...
rannas...
laudtee seene juurde
Germo seene all
Germo seene all, taamal elevant...
elevant...
Ehtel ootab R-kioskisse ostlema ;)
purskkaevud rannas...
Rannapromenaad...
Rannapromenaadi laudee...
promenaadi lõpp. ALOHA paistab...
Germo puhkab rannaniidu looduskaitseala pingil..
rannaniidu asunikud...
mööda laudteed...
ja nüüd treppidest üles...
vaade ülalt...
vaade ülalt...
Germo istub ülal...
konnade koorilaul...
Karusselli ja Side nurk...
Kanali 5a, elasime seal üleval kunagi...
Kanalist Riia maanteele...
Suur-Jõe tänava kunagine kodu all otsas 2 akent...
ja Vingi tänavalt Jaansoni rajale...
Jaansoni rajal..
...
umbes pool km koju veel...
kenad ja noored-Gerda ja Reigo :)

22. mai. 2017.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar