kolmapäev, 2. august 2017

Jaansoni rada 59.päev


 Katsu sa rajal kepikõndida kui iga teine on tuttav. Jah, just nii täna oli. Ja juttu jätkus kauemaks.

 Kui ma rajale minnes tundsin, et nüüd ilmselt kõnnin terve raja läbi, jalg oli "lahti" ja enesetunne ülihea. Aga lõpuks läbisime siiski vaid 4 km. Aga Avega oli üle saja aasta hea kohtuda ja jutustada ju, nii see rajatuhin üle läkski. Aga pole hullu, ju pidi nii minema. Ma olen ju võtnud eesmärgiks, et kepikõndimine ei tohi hakata mu elu segama. Kui ikka vahel ei jõua mitu päeva rajale, pole midagi katki, küll ma jälle lähen. Ei tohi tekkida seda loobumistunnet, tahtejõudu peab olema. Minul seda õnneks on.

 Saan tihti kirju, et kuidas ma jaksan ja kas ma väsinud ei ole kepikõndimisest. Ütlen ausalt, mõnikord olen väsinud ja lausa tüdinud ka olnud, kuid enam ammu mitte. Minu jaoks on rajal käimine täielik nauding ja iga korraga naudin seda enam. See on sama hea kui mõne jaoks šokolaad. Jah, ma olen sõltuvuses, aga armastan seda sõltuvust juba sellepärast, et liikumine on tervise edu pant. On just ju mu tervis palju paremaks läinud. Enne rada olin pmst iga paari kuu tagant haige, pidevalt köha, nohu, kopsupõletik, kõrvapõletik jne...Nüüd annab vaid vahel kaelaradikuliit tunda kui olen higisele nahale palju tuult saanud. Aga teised külmetushaigused ja isegi viirused pole mulle selle 4 kuu jooksul külge hakanud. Jah, 6. augustil saab 4 kuud kepikõnnitud ja ma ei kavatsegi loobuda. Võimalik, et ma kordan ennast või oma mõtteid blogis, aga see kordus ongi minu jaoks endale meeldetuletus või korrale kutsumine.

 Kui sa lähed rajale ja tunned, et ei jaksa mõnel päeval üle paari kilomeetri käia siis ära käi. Ka mina teen nii. Vastu tahtmist ei saa, pole tulemust. Ja mina olen ka siis jätnud päevi vahele, kui tervis tunda annab. Näiteks hamba-ja lõualuu valu kestis mitu päeva ja siis ma lihtsalt ei läinud. Kui valu taandus, läksin jälle. 4 päeva jäi vahele aga läksin. Kuigi kibelen sinna pidevalt ja sõnal "rada" on minu jaoks juba suur mõju.

 Millalgi hakatakse ilmselt vasakkalda rada parandama või suuremaks (laiemaks) ehitama. Meile kulub ka selline valgustus ära nagu kesklinna rajal on. Täna igatahes olid juba triibud maha tõmmatud ja loodame, et remont algab varsti. Puid hakatakse ka ilmselt raja äärest maha võtma. Nendele puudele olid ristid peale tõmmatud. Praegu ongi kitsas, liiga kitsas. Loodame, et saame laiema ja valgustatud raja, sest sügis hiilib iga päevaga ligi ja pikk pime periood ei ole enam mägede taga.

 Pakatan energiast, ei teagi mida sellega peale hakata.
Olge tervislikud!

Fotod:
niipalju läheb vast rada laiemaks...
hüvasti puud (vist?)
linnud ja inimesed...
1 km läbitud...
2 km läbitud...
Germo
lemmikmaja võtab ilmet...


2. august. 2017.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar